Gezond & Vitaal voor God!Op heel jonge leeftijd kreeg ik het verlangen om goed voor mijn lichaam te zorgen. Na een mislukte judoles op 14-jarige leeftijd, waarbij mijn grote teen gewond raakte en opengescheurd was na de 1e training, kon ik judo simpelweg wekenlang niet voortzetten, want ik liep 3 weken mank en besloot ik het daarna ook niet langer te doen. 

 


Van ‘perfect naar protect’ 
 
Dat gaf me vervolgens de gelegenheid om een periode zonder sport in het bedrijf van mijn vader te werken en goed mijn best te doen op de middelbare school. Als heel snel kreeg ik echter het verlangen met gewichten te gaan trainen en daarmee begon ik toen ik 15 was. De eerste 7 jaar wilden mijn broer en ik graag het lichaam ‘perfectioneren’, maar daarmee hield ik op toen ik 22 was. In mijn sport gebruikte men veel anabole steroïden op wedstrijdnivo en dat wilden wij niet. Toen brak een periode aan van ‘protect = beschermen’. Dat kwam heel goed van pas, want op 25-jarige leeftijd was ik sterk en topfit. Achteraf erg belangrijk, want in 1989 overkwam mij een ongeluk en kwam het heel goed uit dat ik door en door getraind was. Ik mocht dat bij de gratie van God overleven en uiteindelijk heeft het me een duim en wijsvinger gekost. 
 
Nu 36 jaar later ben ik nog even sterk en topfit, al tientallen jaren op hetzelfde lichaamsgewicht. Ik train mijn lichaam en tegelijkertijd ‘bescherm’ ik daarmee mijn geest. 
 
Niemand haat ooit zijn eigen lichaam, integendeel: 
men voedt en verzorgt het, zoals Christus de kerk
Efeziërs 5:29 (NBV)
 
4 stadia in lichaamsoefening
 
Reeds 26 jaar train en coach ik mensen in o.a. visie, doelen stellen, samenwerken en ben ik tot de conclusie gekomen dat goed omgaan met je lichaam essentieel is. Er zijn 4 stadia in lichaamsoefening die ik overigens tegenkwam in een boek van Rick Warren: 
 
1. Do not reject your body = wijs je lichaam niet af, het is een geschenk van God en hoort bij je geest, het is een eenheid, samen met je ziel 
 
2. Do not neglect your body = negeer je lichaam niet. Besef dat satan, de tegenstander, ook in je lichaam wil komen cq. blijven om te slopen en verwoesten 
 
3. Do not perfect your body = perfectioneer je lichaam niet. M.a.w. maak er geen afgod van, door er overmatig veel aandacht aan te besteden, ook in tijd
 
4. Do protect = bescherm je lichaam, daarmee bescherm je de geest.
Zoals je begrijpt ben ik voor ‘beschermen’ en ‘excelleren’. Dat houdt in dat ik goed kijk naar lichaamsgewicht, gezonde organen, gezonde rug, vetpercentage (belangrijk dat vet tussen organen laag is). Ik raad altijd aan om activiteiten te doen die leuk zijn. Een goede motivatie is om vaker te wandelen. Met een hond gaat dat veel beter, dan heb je een doel om je hond uit te laten en je laat ook jezelf uit. 
Waarom: het is mijn overtuiging dat we meer kunnen doen voor Christus als we gezond en fit zijn en bruisen van energie. Het gaat om de bouw van God’s Koninkrijk. Goed voor je lichaam zorgen is een opdracht van God. 
 
Of weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de heilige Geest, die in u woont en die u
ontvangen hebt van God, en weet u niet dat u niet van uzelf bent? 20 U bent gekocht en betaald,
dus bewijs God eer met uw lichaam.
1 Korintiërs 6:19-20
 
Hulp van de Geest 
In de loop der jaren neemt het bij vele mensen af, omdat zij hun lichaam ‘versloffen’. Trap niet in die val. Je hoeft het niet alleen te doen. Een buddy of maatje/ vriend/ vriendin/ partner zal je helpen in het bereiken van belangrijke doelen. Vraag, en dat is werkelijk essentieel de Heilige Geest je te helpen met de oefening van je lichaam. Kijk voor het verschil in resultaten in Romeinen 7: 15-25 waarin ‘ik’ veel wordt aangehaald (min. 25x) en Romeinen 8 waarin de Geest (14x) wordt aangehaald. Leven door de Geest voor een gezond lichaam! 

 
Binnenkort meer hierover! we bieden een beproefd programma om christenen te voorzien van tips, tools en adviezen om te  gezond en vitaal te excelleren voor het lichaam van Christus
Zie pag. Activiteiten

Het bericht is geschreven op 14-09-2014 17:48 | Reacties (0)


Reactie toevoegen


Captcha
Gemeenten, televisie + radio
Nehemia Zwijndrecht


Een kerk in beweging, in groei en bloei.
Elke zondag dienst om 10.30 uur www.nehemia.nl

Jozua Dordrecht


Zie https://jozua.nl/een groeiende en bloeiende kerk in Dordrecht. 
Elke zondag dienst om 10.00 uur 

De Levende Steen

De Levende Steen uitzendingen: elke zaterdag op SBS6. Levend geloof wekelijks op landelijke televisie. 
Nu ook locatie in Dordrecht: dienst om 10.00 uur 
www.desteen.nl

Hour of Power televisie: elke zondag!

De Nederlandse Hour of Power televisie-uitzending (www.hourofpower.nl) is wekelijks op RTL 5 te zien van 08.00 uur tot 09.00 uur met de herhaling van 09.00 uur tot 10.00 uur,
tevens ook op kanaal 78 (KPN) op Family 7, zie www.family7.nl
 

Joyce Meyer
GrootnieuwsradioOp 1008 AM zie www.grootnieuwsradio.nl
Muziek, interviews en Bijbelstudies
Nu in de auto met excellent geluid >
digitaal te beluisteren op DAB+ onder de naan: GNR 

Wij promoten en nemen deel aan:

Compassion bevrijdt kinderen van armoede in Jezus Naam! www.compassion.nl

Open Deur Steenbergen

De gemeente om te bezoeken op zondag om 10.00 uur
in het mooie Steenbergen West- Brabant:https://www.opendeursteenbergen.eu/
 

Family 7

Zie cia KPN , zender 78 en op www.family7.nl 

© Geloofinactie.nl
Design: Av@nt